Iubim gențile, aceste accesorii capabile să scoată în evidență orice ținută! Ele ne fac mai strălucitoare şi mai încrezătoare, putând să pună în evidență chiar şi cele mai rafinate gusturi. O geantă din piele poate spune multe lucruri despre tine: stilul de viață, gusturi, hobby-uri, cu ce te ocupi, conturându-ți astfel personalitatea!
Dacă le acordați îngrijirea necesară, gențile de piele se pot purta mult timp.
Cum scoatem petele de pe o geantă de piele?
- Întotdeauna testați pe o suprafață mai puțin sau deloc vizibilă a genții, eventual în interior. Gențile din piele ecologică sau vinil se pot curăța cu săpun si apă.
- Nu folosiți produse de curățire sintetice sau cele făcute din petrol. Folosiți o cârpă moale, nu una aspră care poate lăsa urme pe geanta din piele.
- Nu pulverizați nici o solutțe , nici măcar apă direct pe geanta de piele! Pulverizați pe un prosopel sau o cârpă moale şi apoi aplicați pe suprafața genții. Atenție mare la striațiile şi liniile naturale ale pielii. Curățați în sensul şi pe lungimea lor, nu perpedincular.
Dacă pata de pe geanta dvs este mare nu disperați! De obicei avem de-a face cu două tipuri de pete: pete “umede’’ si pete’’uscate”.
O pată umedă este produsă de substanțe bazate pe apă cum este ketchup-ul. Petele umede sunt mai usor de îndepărtat şi puteti face asta şi acasă. Petele uscate sunt produse de către ulei, ceară, ruj, lipici, adeziv, cerneală etc şi mai greu de scos, de aceea recomandarea noastră este să vă adresați profesionistilor. Pentru petele ‘’umede’’folosiți apă calduță şi săpun. Folosiți apă călduță sau la temperatura camerei, niciodată apă fierbinte! Aplicați şi ştergeți usor fără a freca zona pătată pentru a nu afecta culoarea.
- Este mai uşor să scoateți o pată de pe o geantă de piele atunci când aceasta este încă proaspătă.
- Dacă pata nu iese complet la prima curătare , nu vă grăbiți! Repetați curățarea mai târziu.Unele pete ies după câteva curățări.
Sfaturi băbeşti pentru curăţarea genţilor de la www.zevo.ro
- Pielea colorată se poate curăţa cu o cârpă înmuiată în lapte crud. Apoi se lustruieşte cu o bucată de bumbac moale şi se aplică un strat de ceară albă.
- Geanta albă din piele se va curăţa cu ajutorul unei cepe, apoi se va împrospăta cu nişte lapte în care s-a adăugat un albuş bătut. Geantă de culoare neagră se curăţă cu ajutorul unui tampon de lână, îmbibat uşor cu zaţ de cafea. Când pielea se va usca, ştergeţi-o cu o cârpă uscată.
- Dacă aveţi o geantă de lac, aveţi grijă să o ştergeţi periodic cu o cârpă înmuiată în glicerină sau într-o soluţie specială pentru tipul respectiv de genţi.
- Se recomandă ca genţile din piele întoarsă să fie curăţate cu o perie specială. Dacă pe suprafaţa genţii au apărut nişte pete lucioase, le puteţi îndepărta cu ajutorul unui amestec din lapte cald şi sodă caustică (o linguriţă de sodă la un pahar de lapte).
- Pentru a reda luciul pielii sau pentru a-l menţine, freacă obiectul cu o cârpă înmuiată în albuş bătut uşor înainte.
- Pentru a evita întărirea pielii geanta se unge cu substanţe grase care se aplică în strat subţire: ulei de ricin, glicerină şi cremă. A doua zi, obiectele se şterg cu o cârpă moale şi se lustruiesc cu o ceară specială. Astfel vor redeveni moi şi suple.
Păstrarea
- Cea mai simplă metodă pentru a avea o geantă de piele curată este să vă asigurați că nu se murdăreşte. Nu purtați pixuri sau stilouri în geantă. Cerneala este cel mai greu de îndepărtat, chiar si pentru profesionisti. Asigurați-vă că nu exista recipiente cu lichid care se poate vărsa si aici ne referim, în special, la produsele cosmetice. Incercați să nu dați din greşeală cu fixativ sau parfum peste suprafețele din piele ale genții.
- Starea vremii este un factor de luat în seamă când alegeți geanta cu care vreți să ieşiți. Anumite tipuri de piele nu pot fi expuse ploii şi umezelii. Soarele excesiv poate de asemenea decolora pielea naturală. Dacă geanta din piele se udă, lăsați-o să se usuce la temperatura camerei, niciodată altfel. In cazul pielii întoarse, tamponati-o uşor cu un prosop fin pentru a-i reda aspectul poros. Dacă geanta din piele are portiuni din piele artificială şi acestea se umezesc, uscați-o cu ajutorul foehn-ului setat la temperatura cea mai mică. Nu le usca lângă o sursă de căldură (calorifer, radiator, sobă), fiindcă pielea se va întări.
- Gențile din piele naturală trebuie să poată respira. Când treci de la un sezon la altul şi înlocuieşti gențile, ai mare grijă cum le pui la păstrat pe acelea de care nu vei avea nevoie pe parcursul următoarelor luni de zile. Nu e bine ca gențile să fie expuse la căldură, soare, umezeală, frig, etc. Cel mai bine este să le găseşti un loc în dulapul tău, să le umpli cu ghemotoace de hârtie care o vor ține într-o formă corectă si vor absorbi eventuala umiditate, nu le îndoi si nu le îndesa una in alta. Bagă curelele si lanțurile în geantă, pentru a nu o zgâria. O măsură suplimentară este aceea de a băga geanta într-un sac de bumbac, mai ales pentru acelea în care ai investit şi vrei sa aibă o durată de viață cât mai lungă. Sacul de bumbac acționează ca un scut împotiva agenților care o pot degrada.